Open Zeisdagen Appelhof Winsum

WINSUM – Op woensdag 24 mei en zaterdag 27 mei organiseert het zeisteam van de Appelhof in Winsum de Open Zeisdagen. Heeft u altijd al wil maaien met de zeis, dan krijgt u nu de gelegenheid omdat onder de knie te krijgen met ervaren zeisers en instructeurs.

“U mag uw eigen zeis meenemen maar we hebben zelf ook aan aantal zeisen beschikbaar. U dient zich vooraf op te geven om te voorkomen dat er teveel mensen tegelijkertijd deze vaardigheid onder de knie proberen te krijgen. We schenken ook aandacht aan het scherpen van de zeis. Er zijn geen kosten verbonden maar we hopen dat het u inspireert en wellicht dat u ook het zeisteam wilt versterken om de Appelhof 2x per jaar te helpen maaien met de zeis.  U kunt zich maximaal voor 2 dagdelen opgeven. We starten beide dagen om 9.30 uur in de ochtend en om 13.00 uur in de middag”, aldus Peter Dijkstra, voorzitter van Belangenvereniging ’t Oldehof en Peerdewask.

De Belangenvereniging ’t Oldehof en Peerdewask zet zich al bijna 30 jaar in voor De Appelhof samen met 50 vrijwilligers en buurtgenoten om deze fruitboomgaard te onderhouden en te verbeteren. De Appelhof is een fruitboomgaard met 130 hoogstam fruitbomen met meer dan 50 verschillende cultuurhistorisch waardevolle fruitrassen.

Op de website www.fruitboomgaarden-winsum.nl vindt u alle informatie over alle soorten fruitbomen en de overige 3 hoogstam fruitboomgaarden in en rondom Winsum. Op deze website kunt u zich ook opgeven voor de Open Zeisdagen in de Appelhof. De Appelhof kunt u vinden tegenover ’t Oldehof 51 en achter het NS Station Winsum aan de zijde van de wijk Ripperda.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.