Freek Lagerweij brengt ‘Lieve Vrede’ in Kloosterburen

KLOOSTERBUREN – Kort na de opening van Podium Nicolaaskerk trad zanger-pianist Freek Lagerweij hier met veel succes op met het programma ‘Op de schouders van je ouders’. Op zondag 14 mei a.s. komt hij met een compleet nieuw programma en brengt hij zijn debuutalbum uit: ‘Lieve Vrede’. Hij begeleidt zichzelf op piano, maar ook het trio, bestaande uit Monique Bruin (viool), Anne van Dijk (cello) en Marlies de Jager (fluit) is weer van de partij. 

Freek (58) komt uit een muzikaal gezin, waarin zowel zijn vader als moeder liedjes schreef en zong. Hij begeleidde ze vaak, maar koos verder voor studie en werk. Nadat hij enkele jaren geleden op verzoek een kleine tour deed met de liedjes van zijn ouders werd er weer iets ‘aangezet’ en nu maakte hij eindelijk zijn debuutalbum. Twee liedjes van ouders Henk Lagerweij en Zwanet Battjes staan als eerbetoon nog op het programma: het ook landelijk bekend geworden ‘De Waddenzee’ en ’t Kolle gat’.

Dr. Faust

Opmerkelijk is het nieuwe lied ‘Dr. Faust’. Het is een aanklacht tegen een samenleving die zich nog aan weinig anders kan onderwerpen dan consumptie en het vergaren van bezit. Het heeft iets weg van werk van de Duitse Peter Fox. Aan het nieuwe album werken meerdere gerenommeerde musici mee. Opnameleiding was in handen van Jan Doddema, die tijdens het optreden hier het geluid professioneel regelt.

Aanvang: 15.00 uur, entree: € 12,50. Kaarten via www.nicolaaskerk.NU. Podium Nicolaaskerk, Sint Jansstraat 8, Kloosterburen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.