VVD geeft inkijkje in Hogelandster gemeentepolitiek

UITHUIZEN – Op donderdagavond 8 juni organiseert de VVD een avond over gemeentepolitiek. Fractievoorzitter Gerard ten Brink en wethouder Stefan van Keijzerswaard vertellen over hun politieke werk in Het Hogeland. De avond begint om half 8 (inloop vanaf 19:15 uur) en vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis in Uithuizen.

“Als lokale VVD vinden wij het belangrijk om inwoners te betrekken bij ons werk” vertelt Gerard ten Brink (foto). “Juist de gemeente is de overheidslaag die het dichtst bij de mensen staat. Bij dorpsbezoeken blijkt bijvoorbeeld dat men wel goed contact heeft met ambtenaren van de gemeente, maar dat inwoners zelf de politiek wat lastiger weten te vinden. Omdat juist de politiek het beleid bepaalt in de gemeente, lijkt het ons juist daarom goed om eens een kijkje in de keuken van de lokale politiek te geven.”

Vragen die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld: Hoe werkt de gemeenteraad? Wat zijn de taken van het college van B&W? Hoe kan je als inwoner invloed uitoefenen op het beleid? Daarbij is er alle ruimte om vragen te stellen aan Van Keijzerswaard en Ten Brink over hun werk.

Ook mensen die een politieke carrière bij de VVD overwegen zijn van harte uitgenodigd. Gerard Ten Brink: “De Hogelandster VVD heeft de afgelopen jaren ingezet op verjonging en vernieuwing. “Dit heeft ertoe geleid dat wij een relatief jonge steunfractie hebben met nieuwe frisse ideeën. De komende jaren willen wij dit graag verder uitbouwen. Voel je dus welkom om kennis te maken op 8 juni.”

Wil je bij deze avond aanwezig zijn dan is opgave nodig. Dit kan via gerard@vvdhethogeland.nl

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !