GroenLinks zoekt wandelend inspiratie

WIERHUIZEN – Op zaterdag 13 mei is er een nieuwe Groenlinks het Hogeland inspiratieactiviteit. Ditmaal een buitenactiviteit in de vorm van een echte Lente Landloop. “We gaan met Wierde & Dijk aan de wandel in Wierhuizen, bij Pieterburen.”

De start is om 13.15 uur bij het oude haventje van Wierhuizen.De wandeling zelf gaat langs en over boerenerven, dijken en wierden, door kwelders en over kerkenpaden naar de Waddendijk. “Reken op ongeveer 1,5 uur wandelen. Onderweg bezoeken we een project van Wierde & Dijk rond vergroende tuinen (hemen) en bezoeken we ook een bioboerderij met een scala aan producten van het Groningse land. Tijdens de route en de bezoekjes zal de actualiteit van de agrarische sector uiteraard voorbij komen,” aldus de inspiratieclub GL Het Hogeland.

“Onze gastheren/dame zijn van Wierde & Dijk, een al langer bestaande en actieve stichting in onze gemeente waarin burgers en boeren zich hebben verenigd, een echte voorloper van Boer Burger Beweging, maar dan een groene,” aldus de website van GL.

Er zijn geen kosten aan deelname verbonden. Opgaven via de website van GL wordt aanbevolen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.