Expositie over werk van kunstenaar Koos van Bruggen

PIETERBUREN – Van 18 tot en met 29 mei is er een expositie van werk van Koos van Bruggen in de Petruskerk, tuincafe Bertje Jens en het bezoekerscentrum van het Groninger landschap. Veel werken van particuliere eigenaren; beelden, grafisch werk en schilderijen. Koos was arts in Groningen en later kunstenaar in Pieterburen. De expeditie is elke dag open van 13.00 tot 17.00 uur.

De in Diepenveen geboren Van Bruggen studeerde geneeskunde en werd in 1940 huisarts in de stad Groningen. Begin jaren 50 leerde hij tekenen en schilderen van Jan van der Zee en houtbewerken van een van zijn patiënten.

Na 1968, toen hij een tweede hartinfarct had gehad, richtte Van Bruggen zich volledig op het kunstenaarschap in zijn nieuwe woonplaats Pieterburen. Hij maakte expressieve schilderijen, rolsels (drukwerk) en houten sculpturen, die Van Bruggen zelf palen noemde. In zijn schilderijen, pastels, gouaches en aquarellen toonde hij stad en land van Groningen en de mens daarin, in zijn werk is de invloed van Ploeg-kunstenaars Van der Zee, Hendrik Werkman en Job Hansen zichtbaar. Hij nam deel aan diverse tentoonstellingen en kreeg in 1962 een eervolle vermelding op de Wintroptentoonstelling in Oostende.

Koos van Bruggen overleed in 1979 op 65-jarige leeftijd.

Foto: 1973, beeldhouwproject met Koos van Bruggen (r)

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !