Kunstvloed zoekt koorleden voor openlucht theatervoorstelling De Dorpswinkel

SAUWERD – Voor theatervoorstelling De Dorpswinkel is Kunstvloed op zoek naar enthousiaste koorleden uit Sauwerd en omgeving. De Dorpswinkel speelt van 9 tot en met 12 september 2023. Mensen die mee doen maken onderdeel uit van een grote theaterproductie op het Onstaborgterrein in Sauwerd. Ervaring is niet per se nodig; enthousiasme is genoeg. 

Zeventien amateurspelers vervullen de rollen binnen De Dorpswinkel. Voor de invulling van het koor zoekt Kunstvloed enthousiaste zangers en zangeressen. Het koor repeteert nieuwe hedendaagse koormuziek, speciaal gecomponeerd voor de voorstelling. Wie meedoet als koorlid moet ruim beschikbaar zijn tijdens de repetitie- en speeldata. De repetities worden in overleg gepland. De première van de voorstelling is op zaterdag 9 september 2023. De andere voorstellingsdata zijn zondag 10, maandag 11 en dinsdag 12 september.

De voorstelling

De dorpswinkel in Sauwerd wordt beheerd en gerund door een coöperatie: de inwoners van Sauwerd. Het theaterstuk De Dorpswinkel laat op een luchtige manier zien hoe het idee voor de dorpswinkel is ontstaan en hoe dat idee het hele dorp aan het rollen bracht. Het vertelt ook het verhaal van de eerste jaren, waarin de dorpswinkel en de medewerkers uitzoeken hoe je een dorpswinkel runt. Een winkel voor het dorp, door het dorp, in het dorp en van het dorp.

Elke theaterstoel staat op een bijzondere plek, middenin het oeroude landschap van Sauwerd. Aan de hand van scènes en live muziek wordt je meegenomen langs het verhaal van de dorpswinkel in Sauwerd. Een verhaal over verandering, vertrouwen, inspiratie, samenwerken en over thuisgevoel. De voorstelling De Dorpswinkel laat zien dat dromen werkelijkheid worden door de handen ineen te slaan.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar gertjanpiek@gmail.com.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.