Circus Vakland het Hogeland komt naar ons toe deze zomer!

HET HOGELAND – Circus Vakland strijkt in de zomer van 2023 neer op het Hogeland, op maar liefst acht plekken, van Zoutkamp tot Roodeschool, van Kloosterburen tot Bedum. Hoofdattractie is de spetterende en ontroerende muzikale rariteiten- en circusshow Karnivoale!

Karnivoale (spreek uit op z’n grunnegs: Karni-vólle) is geen traditioneel circus met tijgers en koorddansers, maar een theatershow met de Bekende Groningers Frank den Hollander, Alina Kiers, Harry Niehof, Jan Veldman, Carmen Schilstra en André Gubbels, gebaseerd op het bestaan van oude rondtrekkende circussen. Daarnaast is er een doe-het-zelf-circus op zondag voor (groot)ouders en kinderen (Circus Salto!) en een circusachtige dorpsavond op donderdag met dorpsfilm en dorpsquiz.

Iedereen mag meedoen

Met dit – gratis toegankelijke circus – wil Vakland in contact komen met Hogelandster dorpsbewoners, verenigingen en ondernemers en hen op een laagdrempelige manier prikkelen om na te denken over de vraag: hoe zou je jezelf en je dorp nog verder willen ontwikkelen? Wat kan je doen, wat zou je nog willen leren? Dit alles indachtig het credo van Vakland het Hogeland: ‘Een leven lang leren met het Hogeland als klaslokaal’.

Vakland wil hiermee de bezoekers aan deze circusactiviteiten ondersteunen in hun zoektocht naar meer geluk, welzijn en zingeving, bijvoorbeeld via cursussen, opleidingen, stages, werkleertrajecten, verenigingsactiviteiten, vrijwilligerswerk of andere wegen. Daarbij zoeken we nadrukkelijk de samenwerking met plaatselijke verenigingen, clubs en ondernemers die zich in en rond het circus kunnen voorstellen aan het dorp én vrijwilligers, leden, ondersteuners, nieuwe leden etc te werven.

Zelf altijd al gedroomd om bij het circus te werken? Grijp je kans!

Circus Vakland Het Hogeland zoekt namelijk nog vrijwilligers. Zie: www.vaklandhethogeland.nl.

Speelschema

Uithuizen: Do. 22 – Zo. 25 juni 2023

Leens: Do. 29 juni – Zo. 2 juli 2023

Roodeschool: Do. 6 – zo. 9 juli 2023

Kloosterburen: Do. 13 – zo. 16 juli 2023

Zoutkamp: do 7 – zo. 10 sept. 2023

Winsum: do. 14 – zo. 17 sept. 2023

Warffum: do. 21 – zo. 24 sept. 2023

Bedum: do. 28 sept – zo. 1 okt. 2023

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.