Pindasaus

Van pindakaas tot pindasaus.

Ingredieënten:

  • 5 flinke eetlepels pindakaas.
  • 1 kleine ui, heel fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • theelepel sambal
  • 200 ml water
  • (sesam) olie om in te bakken

Bereiding:

  1. Doe wat olie in een steelpan en fruit hierin de ui aan. En voeg daarna de knoflook toe, fruit dit even kort mee.
  2. Voeg nu de eetlepels pindakaas toe en meng dit met de ui en de knoflook.
  3. Voeg nu langzaam het water toe en los de pindakaas op in het water met een lepel of een garde.
  4.  Verwarm het geheel al roerend op laag vuur. Zorg ervoor dat de saus niet gaat koken. Blijf roeren tot de saus dikker wordt. Voeg nu de ketjap manis samen met de sambal toe. Meng het nogmaals goed door elkaar. En verwarm het nog heel even door.

En klaar is je saus. Als je het vaker maakt ga je wellicht ook je receptuur aanpassen. Sommige mensen houden nou een maal meer van pittig, dus………meer sambal.

Eet smakelijk.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !