Oldtimerfestival met auto’s, tractoren en motoren in Uithuizen

UITHUIZEN – Op zaterdag 3 juni 2023 vindt het jaarlijkse Oldtimerfestival plaats in Uithuizen. Dit evenement trekt elk jaar honderden oldtimerliefhebbers uit de regio en daarbuiten. Het festival staat bekend om de diverse categorieën van oldtimervoertuigen, waaronder auto’s, tractoren en dit jaar voor het eerst ook motoren. De organisatie is in handen van de activiteitencommissie van de Handelsvereniging Uithuizen.

Vanaf 8.30 uur verzamelen de auto’s en motoren bij het zwembad ‘De Dinge’ aan de  Dingeweg in Uithuizen. De tractoren doen dat op hetzelfde tijdstip op het grasterrein bij Dingewold, ook aan de Dingeweg. Om 9.30 uur start elke categorie aan een eigen rondrit door het prachtige landschap van Noord-Groningen. Onderweg zal er een lunchpauze worden ingelast.

Vanaf 13.30 uur zullen de oldtimers terugkeren naar het centrum van Uithuizen, waar ze zullen worden opgesteld om bewonderd te worden door het publiek. Het evenement biedt veel vermaak voor jong en oud, zoals live muziek van The Green Dogs, terrasjes en vermaak voor kinderen. Bij binnenkomst is er een ‘show-off op de Blink’, waarbij de meest bijzondere en interessante voertuigen zullen worden voorgesteld.

“We zijn verheugd om ook dit jaar weer het Oldtimerfestival te organiseren”, aldus Martijn Tjoelker namens de organisatie. “Het is een unieke gelegenheid voor oldtimerliefhebbers om hun voertuigen te tonen aan het publiek en om samen met gelijkgestemden te genieten van een gezellige dag.”

Toegang tot het festival is gratis en iedereen is van harte welkom om de oldtimers te komen bewonderen en deel te nemen aan de festiviteiten.

Voor meer informatie en updates over het evenement, kunt u terecht op onze website www.oldtimerfestivaluithuizen.nl. Hier kunnen ook de eigenaren van voertuigen die willen meewerken aan deze dag zich aanmelden.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.