Fractie-assistent Jakob de Vries nu raadslid voor het CDA

UITHUIZEN – Het was even een plechtig moment in de gemeenteraad. Het afscheid van Kristel Rutgers en het installeren van Jakob de Vries als haar opvolger voor het CDA. Kristel Rutgers legde het raadslidmaatschap neer omdat  voor het CDA in de Provinciale Staten is gekozen. Rutgers was eerder raadslid in Bedum en wethouder in Het Hogeland na de fusie in 2019.

Burgemeester Bolding hield haar voor:  “Jij kreeg na de verkiezingen van maart 2022 te maken met de harde politieke werkelijkheid. Je kon niet terugkeren als wethouder. Ik heb er respect en waardering voor dat je toen wel verder bent gegaan als raadslid. Dat getuigt van een grote betrokkenheid. Ik wens je heel veel succes in je verdere loopbaan.’’ Met gevoel voor humor gaf hij haar de boodschap mee in het provinciebestuur Het Hogeland niet te vergeten. “Als lid van de Provinciale Staten behoor je natuurlijk het algemeen belang van de provincie na te streven. Echter, alle uitdagingen waar wij als gemeente voor staan zullen bijdragen aan de ontwikkeling van een brede welvaart. In die zin is onze gemeente van enorm belang voor de ontwikkeling van de welvaart in de gehele provincie.”

Haar opvolger Jakob de Vries is een bekende. Hij volgde in februari 2020 Peter Ritzema uit Winsum op die vanwege persoonlijke omstandigheden de raad verliet. De Vries was eerder raadslid in Bedum.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.