Veel pech voor DWA/Argo in Hantum

HANTUM – De korfballers van DWA/Argo speelden afgelopen zaterdag in Hantum hun return tegen DTL. De wedstrijd werd gekenmerkt door weinig doelpunten. Ondanks het feit dat DWA/Argo veel meer kansen creëerde dan de thuisploeg kon het niet met de winst naar huis gaan. Na een spannende slotfase wist DTL met 9-8 de winst in Friesland te houden.

In september wist DWA/Argo nog met 13-8 te winnen van de ploeg uit Hantum en zaterdag wilde DWA/Argo die prestatie graag herhalen in de strijd om de aansluiting met de bovenste twee plaatsen te houden. Het was echter ook op voorhand duidelijk dat het op het gras in Hantum niet eenvoudig is om DTL te verslaan.

Met Natasja van der Laan-Schuuring en Nick Brandsma op de bank werd de wedstrijd gestart door de andere basisspelers. Al snel was Lieke Stoepker namens DWA/Argo succesvol en na het eerste doelpunt van DTL zorgde Sanne Schuuring even later voor de tweede treffer. Nadat Sam Pestoor voor de gelijkmakende 3-3 zorgde was  het echter al gedaan met de doelpunten in het eerste bedrijf van de kant van de gasten uit Winsum en Bedum. In de resterende 18 minuten zorgde DWA/Argo voor veel kansen, vooral door sterk afvangend werk van de lange Sam Pestoor. Ondanks dat dit meer kansen waren dan het aantal dat DTL creëerde, was het deze ploeg die uitliep naar 7-3. DWA/Argo had veel pech en was niet scherp in de afronding.

In het tweede bedrijf begon DWA/Argo aan een inhaalrace. Nu was het DTL dat weinig klaar bracht en dat gaf de gasten de kans om terug te komen. Ole Smedema, Jildau Smedema en Lieke Stoepker (met 2 treffers) zorgden ervoor dat er na twintig minuten in de tweede helft 7-7 op het scorebord stond. Even leek het erop dat DWA/Argo door zou stomen, maar DTL was op tijd weer wakker geworden en scoorde 8-7. De in het veld gekomen Natasja van der Laan- Schuuring zorgde met een raak afstandschot voor 8-8 en hierna waren er nog slechts enkele minuten te spelen. Ook in deze fase schoot DWA/Argo er lustig op los en zorgde Sam Pestoor ervoor dat de ploeg van DWA/Argo in balbezit bleef. Toch mocht het niet meer baten, want alle schoten draaiden weer uit de korf of waren domweg te onzuiver. DTL kende nog wel een gelukkig moment en hun rake schot betekende dat de punten in Hantum bleven. Eindstand 9-8.

DTL is door dit resultaat op de derde plek beland, terwijl DWA/Argo nu op de vierde plaats staat. De strijd om de bovenste twee plaatsen , die recht geven op promotie, is nog niet verloren, maar dit resultaat maakt dat het lastiger wordt voor DWA/Argo om dat doel te bereiken.

Scores DWA/Argo: Lieke Stoepker (3), Sanne Schuuring (1), Jildau Smedema (1), Ole Smedema (1), Sam Pestoor (1), Natasja van der Laan-Schuuring (1).

Aanstaande zaterdag is de volgende wedstrijd. Dan komt Westergo uit Bolsward om 16.00 uur op bezoek in Winsum.

Stand:

DTS                   10-16

Joure                 10-15

DTL                   10-14

DWA/Argo        10-12

Olympia              9-10

De Pein               9- 7

Westergo          10-2

De Waterpoort  10-2

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !