ViberQ sluit Rob Vellinga als eerste aan op snel internet in Winsum

WINSUM – Het was even een feestje in de huiskamer van  Rob Vellinga in Winsum. Het kabelbedrijf ViberQ activeerde de eerste aansluiting in Winsum en tegelijk zette provider Omvi het pakket aan.

ViberQ is vorig jaar de aanleg van het netwerk begonnen in Winsum, Baflo, Rasquert, Tinallinge, Ulrum en Vierhuizen. In november konden de eerste bewoners van Baflo en omgeving al genieten van glasvezel. In februari volgden Ulrum en Vierhuizen. Ondernemer Rob Vellenga, hij woont aan de Netlaan, zo goed als in het buitengebied van Winsum, is er vrij gemakkelijk in. “Ik wil snel internet. Delta liet me weten dat dit hier niet leverbaar is en ViberQ wilde dat wel. Dan is de keuze gauw gemaakt,” aldus Vellinga.

Vellinga (2e van links op de foto) kreeg  bezoek van Bob en Anne, de gezichten van ViberQ. “Persoonlijke benadering, goed advies geven, goed contact met mensen houden en waarmaken wat je belooft,” dat is onze kracht, zo zeggen ze. Elbert Edelijn van de provider Omvi zette met  zijn laptop het modem in werking. Rob Vellinga vertelde dat hij het meest uitkijkt naar moeiteloos voetbal kijken, zodat hij niet tijdens spannende wedstrijden halverwege naar buiten moet lopen omdat het signaal wegvalt.

Het feestje werd voortgezet in Café Hunsingo in Winsum met een inloopmiddag. Inwoners van Winsum waren uitgenodigd om langs te komen en de activatie van het eerste adres te vieren met een stukje taart. Tegelijkertijd was er de mogelijkheid om vragen over abonnementen te stellen aan de ViberQ-glasvezeladviseurs.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.