Leegten en hoogten

Met gekromde ruggen verlaten de toeschouwers de groene hel, het bouwwerk dat tegenstanders aanvankelijk nog zoveel schrik aanjoeg. Die succesformule blijkt voorgoed uitgewerkt. Alle analyses en kunstgrepen ten spijt werd de ploeg tijdens wedstrijden stelselmatig in de pan gehakt. Tot het einde toe waren de fans trouw aan hun club, al zagen ze de onvermijdelijke degradatie aankomen. Zo flaauw as n kat (zo misselijk als een kat; met een fikse kater). Groningen treurt.

Een dag later juichen verwoede literatuurliefhebbers bij de bekendmaking van de Libris Literatuur Prijs. Voorzitter Beatrice de Graaf laat er geen twijfel over bestaan: dit boek is van wereldklasse. En daarmee wordt een calimerocomplex overwonnen. De boeken van de winnares worden uitgegeven door de kleine Groningse uitgeverij Passage, die zich staande houdt naast de Randstedelijke kolossen. De Groningse auteur zelf is een bescheiden vakvrouw, die graag in de luwte blijft. Iedereen die haar boeken kent, vindt deze toekenning terecht. Lezers binnen zo wies as schiet (poepieblij). Groningen jubelt.

 

Ingeborg

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.