Donderdag weer Hemelvaartsmarkt in Eenrum

EENRUM – Aanstaande donderdag 18 mei wordt voor de 44e keer de jaarlijkse Hemelvaartsmarkt in Eenrum gehouden. Sinds het begin in 1977 is de markt op hemelvaartsdag in de loop der jaren een begrip geworden voor zowel de inwoners van Eenrum, als voor de mensen uit de verre omtrek. Het succes van de markt is dat er elk jaar circa 120 kramen staan opgesteld in de straten van Eenrum. Dit is terug te zien in het bezoekersaantal van de markt: in de laatste jaren zijn er elk jaar ruim 20.000 bezoekers in Eenrum te vinden.

Naast de markt zelf valt er genoeg te zien en te beleven. Zo is er livemuziek, straattheater, een clown en zijn diverse galeries open, evenals de Eenrumer toren.

Daarnaast is er op het Molenplein een hobbymarkt, terwijl Molen de Lelie zorgt voor lekkere versgebakken broodjes, koekjes, poffert en meelproducten. U kunt de molen bezichtigen, een kopje koffie of ijsje eten op het terras van Grand Café de Pool, kaarsen maken of kopen bij Kaarsenmakerij Wilhelmus.

Kom je met de auto naar de markt? Volg dan de aanwijzingen op de borden en parkeer op de voetbalvelden van V.V. Eenrum. De markt opent om 9.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.