Leerzame en gezellige Reddingbootdag KNRM

EEMSHAVEN/LAUWERSOOG – De Reddingbootdag in de Eemshaven en op Lauwersoog is een groot succes geworden. Donateurs en geïnteresseerden, jong en oud, kwamen een kijkje nemen in het vrijwilligerswerk van de KNRM. Naast een rondleiding op het station is het hoogtepunt natuurlijk het meevaren op een reddingboot. In de Eemshaven met de ‘Jan en Titia Visser’, op Lauwersoog was dat met de ‘Gebroeders Luden’.

In de Eemshaven werden de eerste belangstellenden al voor 10 uur in een reddingsvest geholpen om een vaartochtje met de reddingboot ‘Jan en Titia Visser’ te maken. Een kleine tweehonderd personen maakten gebruik van deze gelegenheid, waardoor dit het meest populaire onderdeel van de Reddingbootdag genoemd mag worden.

Maar ook het bezichtigen van het Politievaartuig P45 en de aanwezige ambulance van Ambulancezorg Groningen was erg in trek. In de werkplaats gaven bemanningsleden uitleg over veiligheids- en reddingsmiddelen en leerden kinderen een bolder beleggen of knopen leggen waarna er een ‘Jonge Redders-diploma’ voor hen klaar lag.

Buiten op het terras was het onder een stralende zon ook goed vertoeven en genoot men van een kop koffie, fris of een warme hap met live muziek op de achtergrond. Wij kijken allemaal terug op een hele gezellige en goed bezochte Reddingbootdag.

Voor wie zaterdag niet in de gelegenheid was om langs te komen; op zaterdag 10 juni a.s. is het reddingstation in de Eemshaven tijdens de viering van het 50-jarig bestaan van de Eemshaven opnieuw geopend voor het publiek. Dan zal o.a. ook Seenotkreuzer ‘Hamburg’ van de Duitse collega’s van DGzRS Borkum aan de steiger liggen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !