Rotary-estafette voor Water for Life trekt naar Het Hogeland

LAUWERSOOG – Leden van de Rotaryclub Uithuizen-Het Hogeland zullen zaterdag in Lauwersoog een bakfiets overnemen van hun Friese collega’s. Daarmee trekt een bijzondere estafette voor Water for Live gemeente Het Hogeland binnen.

Rotary bestaat 100 jaar in Nederland. Dat wordt door het hele land gevierd middel de ‘100 jaar Rotary-estafette’. Gedurende het jaar brengen de Rotaryleden een bakfiets van club naar club. De estafette langs de meer dan 500 clubs is ruim 5000 kilometer lang. Die afstand wordt afgelegd per bakfiets.

Van Lauwerszee tot Dollard tou

De bakfiets is gestart Amsterdam en inmiddels gaat deze in Friesland van de ene naar de andere club. Zaterdag tussen 16.00 en 17.00 uur dragen de Friezen de bakfiets over aan leden van de Rotaryclub Uithuizen/Het Hogeland. Dat gebeurt op Lauwersoog. De bakfiets zal vervolgens, vergezeld van zo’n acht fietsers, in zeven etappes naar Delfzijl worden gereden. Op 27 mei wordt de bakfiets overgedragen aan de Rotaryclub Appingedam-Delfzijl.

“Wij fietsen door veel plaatsen en hopen inwoners te ontmoeten. Tevens verkopen wij legpuzzels voor het goede doel”, laat Rotaryclub Uithuizen-Het Hogeland weten op haar website.

Goed doel

De club fietst voor een goed doel. Er wordt geld ingezameld voor Water for Life, een stichting die zich hard maakt om kraanwater voor iedereen vanzelfsprekend te maken. Hogelandsters die een bijdrage leveren, geven mensen in arme wijken toegang tot water of een toilet.

Meer informatie, onder andere over de etappes in Het Hogeland, is te vinden op www.rotary.nl/uithuizenhethogeland.

Foto: Rotary club Den Helder-Julianadorp 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.