Groningse jongeren spelen musical over gaswinning en aardbevingen

GRONINGEN/WARFHUIZEN – Hoe beleven kinderen en jongeren uit het aardbevingsgebied de gaswinning, de aardbevingen, en de eindeloze procedures om herstel van de schade? Hoe gaan ze ermee om? In Tegengas zitten de spelers (12-18 jaar) niet bij de pakken neer. Op 27 mei gaat deze gloednieuwe musical van Kabaal Muziektheater in première in het Prinsentheater in Groningen.

Tegengas gaat over een groep jongeren die in actie komt tegen de gasboringen in de provincie. Lex en Saar ontvluchten hun huis, omdat hun ouders de hele tijd ruzie maken over de scheuren in de muren. Anouk wil de wereld verbeteren en Joyce werkt aan een protestlied. Samen besluiten ze een pand te kraken en in actie te komen tegen de gasfabriek in hun stad.

De acties worden steeds extremer, maar de krant wil er geen aandacht aan besteden. ‘Kindernieuws is geen nieuws’, zeggen ze. Tot een van de actievoerders besluit om Bente, de dochter van de directrice van de gasfabriek te ontvoeren. Hoe zal dat aflopen?

Tegengas werd geschreven door Robert Ramaker en Kitty Goemaat. Robert is musicus, dirigent en won vorig jaar de Willem Wilmink publieksprijs voor het beste kinderlied. Kitty is cabaretière en regisseur. Samen zijn zij de drijvende kracht achter Kabaal, een musicalschool in Groningen voor kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar. Elk jaar maken ze met de oudste groep een avondvullende voorstelling over actuele onderwerpen voor jongeren.

Kaarten zijn te bestellen op www.kabaalmuziektheater.nl.

Locatie:

Noorderbuitensingel 11, 9717 KK Groningen

Speeldata:

27 mei 14:30 en 19:30 – Prinsentheater

23 juni 19:30 – Prinsentheater

24 juni 14:30 en 19:30 – Prinsentheater

2 juli De Warf – Warfhuizen

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.