Groningen aast op locatie voor Europese waterstofbank

GRONINGEN – GS stemmen in met een Gronings bod voor het vestigen van een waterstofbank in Groningen. De Europese Commissie wil investeringen in duurzame waterstofproductie stimuleren via een Europese Waterstofbank. GS zien hierbij een rol voor Groningen als deel van de regio Noord Nederland. De commissaris van de Koning René Paas kondigde deze kandidatuur gisteren in Den Haag aan.

De Europese waterstofbank, waar Paas op aast, is in het leven geroepen door de Europese Commissie en bedoeld om duurzame waterstofproductie te stimuleren en te investeren in deze vorm van groene energie. Dat zou passen in de ambitie van Noord-Nederland om de waterstofregio (ook wel: Hydrogen Valley) van Nederland te worden. Het aanjagen van de productie is mogelijk met subsidies die via de bank worden verstrekt, zo stelt stelt Sterk Noord-Nederland (SNN), het samenwerkingsverband van de drie noordelijke provincies in een verklaring: “De regio heeft door decennia aan ervaring met het verhandelen en distribueren van gas de kennis en kunde in huis die de waterstofbank goed kan gebruiken. Noord-Nederland wil dan ook graag in gesprek met het kabinet om een gezamenlijk aanbod voor te bereiden voor de Europese Commissie?voor de komst van de waterstofbank naar Noord-Nederland. Daarmee wordt de Noord-Nederlandse koploperspositie binnen Europa op waterstof versterkt.”

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !