Cao-akkoord zuivelindustrie: bijna 12 procent loon erbij

BEDUM – Werkgevers en vakbonden in de zuivelindustrie hebben een CAO-akkoord bereikt.  In de nieuwe cao gaan de lonen met bijna 12 procent omhoog voor een duur van vijftien maanden. Ook kunnen werknemers in sommige gevallen bij 35 dienstjaren vervroegd uittreden. Dat kan nu pas bij 45 dienstjaren bij eenzelfde werkgever in de zuivel.

Op 1 mei lag de zuivelfabriek van FrieslandCampina in Marum nog stil. Het personeel staakte toen voor meer loon en betere arbeidsvoorwaarden. Ook in Noordwijk, Steenderen, Borculo en Meppel werd gestaakt. Door het nieuwe akkoord zijn verdere acties voorlopig niet aan de orde.

De vakbonden gaan het nieuwe akkoord nu voorleggen aan de leden. Als ook zij ermee instemmen, is het akkoord definitief. Het gaat dan gelden voor zo’n 12.000 werknemers bij 25 zuivelbedrijven in Nederland, waaronder de werknemers van FrieslandCampina in Bedum.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.