Praktijkonderwijs Terra Winsum trots op leerlingen die VCA-examen halen

WINSUM – Maar liefst 26 leerlingen van het Praktijkonderwijs van Terra Winsum hebben hun VCA-diploma behaald. Het VCA-diploma biedt werkgevers de garantie dat medewerkers beschikken over basiskennis met betrekking tot veiligheid, gezondheid en milieu. Een veelgevraagd certificaat in het werkveld.

De leerlingen uit de bovenbouw van het Praktijkonderwijs van Terra Winsum konden zich opgegeven voor VCA lessen. Aansluitend op de laatste les legden de leerlingen het bijhorende examen af. Zowel de lessen als het examen werd door NIVI uit Appingedam, een erkende organisatie, verzorgd.

Veel leerlingen waren behoorlijk nerveus. Op de heenreis naar het examen was het aardig stil in de bus. Dat was op de terugweg wel anders. Bijna iedereen was geslaagd. Twee leerlingen hadden een herkansing en zijn een week later alsnog geslaagd. Kortom, een 100% score waar Terra enorm trots op is.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !