DWA/Argo loopt in slotfase weg van Westergo

WINSUM – Afgelopen zaterdag speelden de korfballers van DWA/Argo het returnduel tegen Westergo uit Bolsward op het kunstgrasveld in Winsum. Bij het vorige duel wist DWA/Argo met 15-22 aan het langste eind te trekken en ook zaterdag won DWA/Argo. Na een ruststand van 11-9, liep DWA/Argo in de tweede helft uit en de eindstand werd 23-14.

Binnen het basisachttal startten Lieke Stoepker en Sjouke Hoekstra ditmaal langs de lijn. Na de off-day van vorige week had DWA/Argo er weer vertrouwen in om bij deze wedstrijd de punten te behalen. Elke gewonnen wedstrijd betekent dat er belangrijke punten gepakt worden voor de strijd om promotie.

Al vrij snel wist Westergo de score te openen, maar Nick Brandsma, Tom van der Laan (2x), en Yarin Smedema zetten vervolgens de stand op 4-1. Maar zo snel als DWA/Argo uit de startblokken schoot, zo snel kwam Westergo ook weer dichterbij. Nadat Ole Smedema de 5-2 binnen schoot, waren het de Friezen die met vijf opeenvolgende doelpunten zorgden voor een 5-7 stand. DWA/Argo kende een minder scherpe fase, waar de Friezen van konden profiteren. Yarin Smedema zorgde voor de 6-7, maar Westergo kon opnieuw het gaatje van twee treffers verschil maken. Langzamerhand kreeg DWA/Argo weer wat meer vat op haar aanvallen en dit maakte dat Jildau Smedema en haar neef Ole Smedema beide het gat van de korf wisten te vinden. Zo kwam er weer een gelijke stand op het scorebord te staan. Met nog ruim acht minuten te spelen in de eerste helft, waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Nadat Westergo nog één maal trefzeker was, waren het Yarin Smedema en andermaal Ole Smedema (2x), die ervoor zorgden dat de Winsumers en Bedumers met een 11-9 voorsprong de kleedkamers opzochten.

Trainer-coach Lisette Hamminga bracht na de rust Lieke Stoepker binnen de lijnen voor Natasja van der Laan- Schuuring en Stoepker was direct trefzeker, waardoor er een gat van drie verschil op het scorebord stond, in het voordeel van DWA/Argo. Westergo liet zich echter niet kennen en bleef door knokken, wat resulteerde in twee treffers, waardoor er een spannende stand van 12-11 was. DWA/Argo moest een tandje bijzetten om de voorsprong te behouden en tevens groter te maken. Ole Smedema en Nick Brandsma zorgden met hun treffers voor een stand van 14-11. Hierna waren beide ploegen trefzeker, maar Westergo kon het gaatje niet meer kleiner maken. DWA/Argo ging met veel zelfvertrouwen de laatste fase van de wedstrijd in, wat resulteerde in mooi samenspel en afgeronde kansen. Ole Smedema en Lieke Stoepker maakten met hun treffers een gat van vijf en het was duidelijk dat de punten in Winsum bleven. Trainer-coach Lisette Hamminga bracht Manon Schram, speler van het tweede, nog voor haar debuut binnen de lijnen, en nadat Westergo nog éénmaal een doelpunt wist te maken, schoot DWA/Argo in de laatste fase met scherp. Sanne Schuuring, Tom van der Laan, Yarin Smedema, Lieke Stoepker en opnieuw Ole Smedema zorgden samen voor een stand van 22-13. De Friezen schoten nog één maal raak in de laatste fase en dit was ook hun laatste doelpunt van deze wedstrijd. Nick Brandsma bepaalde de eindstand met zijn laatste goal op 23-14.

Scores DWA/Argo: Ole Smedema (8x), Yarin Smedema (4x), Nick Brandsma (3x), Tom van der Laan (3x), Lieke Stoepker (3x), Sanne Schuuring (1x), Jildau Smedema (1x).

Aanstaande zaterdag is DWA/Argo vrij in verband met het Pinksterweekend. DWA/Argo zal op zaterdag 3 juni afreizen naar DTS. Bij het vorige duel wist DTS te winnen en het is voor DWA/Argo dan ook belangrijk om ditmaal de punten te pakken. Het duel zal om 15:30 uur van start gaan in Surhuizum.

Stand

Joure                    11-17

DTS                      11-16

DTL                      11-16

DWA/Argo            11-14

Olympia               10-12

De Pein                10- 7

Westergo             11- 2

De Waterpoort     11- 2

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.