Matthijs Leffers geeft tubaconcert in Eenrum

EENRUM – Tubist Matthijs Leffers uit Leens geeft op zondag 28 mei om 15.00 uur een bijzondere concert in de kerk van Eenrum. Matthijs Leffers is één van de meest veelzijdige tubisten van Nederland en maakt al zijn hele leven muziek.

Hij begon met piano, maar ontdekte al snel zijn passie voor de tuba, een koperinstrument dat vaak wordt onderschat of over het hoofd gezien. Maar Matthijs laat zien dat de tuba veel meer kan dan alleen de baslijn spelen. Hij speelt met virtuositeit, expressie en humor, en laat de tuba klinken als een solo-instrument dat alle genres aankan.

Matthijs heeft gestudeerd aan het conservatorium in Groningen en Hannover, en heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder de VNO-NCW Noord Talent Award en het Grachtenfestival Conservatorium Concours. Hij speelt regelmatig met gerenommeerde orkesten en ensembles, zoals het Noord Nederlands Orkest, het Gustav Mahler Jugendorchester en FriesenBlech. Hij is ook actief als kamermusicus en solist, en zoekt altijd naar nieuwe manieren om de tuba te laten horen aan een groter publiek.

Matthijs speekt in Eenrum een gevarieerd programma. Hij zal ons meenemen op een muzikale reis vol contrasten, emoties en verrassingen. Een unieke kans om de tuba te horen zoals u hem nog nooit heeft gehoord.

Kaarten zijn 15 euro, aan de zaal, via www.klassiekemuziekeenrum.nl of bij Brood en Kado Eenrum. Basisschoolkinderen gratis.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !