Winsumer Boet Swijghuizen Reigersberg (15) tekent bij FC Groningen

GRONINGEN – Boet Swijghuisen Reigersberg uit Winsum, spelend in de jeugdopleiding van FC Groningen, heeft onlangs een contract bij de ‘Trots van het Noorden’ getekend. Het contract gaat in 1 juli 2023 en loopt tot 30 juni 2026. De pas 15-jarige aanvallende middenvelder speelt al sinds de jongste lichting (onder-12) bij de club, die komend seizoen zal uitkomen in de Keuken Kampioen Divisie. 

De veelzijdige middenvelder, die begon met voetballen bij SJO Winsum, maakt als onder-15 speler onderdeel uit van de selectie van FC Groningen onder-16, onder leiding van trainer/coach/manager Björn Zwikker. Hoofd jeugdscouting Arno de Jong (naast Boet op de foto) legt uit waarom FC Groningen de jonge middenvelder graag wilde contracteren en waarom Swijghuisen Reigersberg het afgelopen seizoen incidenteel in een jongere lichting speelde.

De Jong: “We zijn er binnen de Opleiding unaniem over eens dat Boet een talentvolle speler is. Hij is een voetballer die op alle posities op het middenveld uit de voeten kan, hij is dynamisch en heeft creativiteit in zijn spel. Met Boet en zijn ouders hebben wij de afgelopen seizoenen altijd individuele gesprekken gehad, onder meer over wat de beste omgeving is geweest om te voetballen. Zo speelde Boet dit seizoen regelmatig mee met de onder-14, door middel van biologische dispensatie. Volgend seizoen maakt Boet deel uit van de onder-16 selectie.”

De middenvelder moet het eerste contract bij FC Groningen volgens De Jong zien al een enorme stimulans om zich samen met de trainers en specialisten bij de club verder te ontwikkelen. “We doen er als Opleiding alles aan om goede voetballers uit de regio aan ons te binden. Boet is een jongen uit Winsum die we hebben gezien bij SJO Winsum en nu al een aantal jaar bij ons in de Opleiding hebben. Het is een beloning voor Boet, maar ook voor de club een bevestiging dat hij en zijn ouders geloven in het plan van FC Groningen.”

De speler zelf is uiteraard zeer blij met de erkenning van FC Groningen en het moment dat hij zijn handtekening mocht zetten. “Het was een bijzondere dag met familie en vrienden,” aldus Swijghuisen Reigersberg. “En dat betekent veel voor me. Een beloning voor hard werken. Ik ben trots op mezelf en had dit niet zonder mijn ouders kunnen bereiken.”

Bron: FC Groningen

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.