Vakland Het Hogeland lanceert Vaklandkaart

WARFFUM – Vakland Het Hogeland presenteert de Vaklandkaart. De Vaklandkaart is een overzichtelijke online plattegrond van Het Hogeland waarop inwoners van Het Hogeland in één oogopslag kunnen zien bij welke bedrijven ze kosteloos terechtkunnen om iets te leren. Het doel van de kaart is om het voor bedrijven makkelijker te maken om in contact te komen met werkzoekenden, en om het voor inwoners van Het Hogeland makkelijker te maken om zich een leven lang te kunnen blijven ontwikkelen.

Op de kaart staan ondernemingen die stageplekken, praktijk-leerplekken, opleidingen, vrijwilligersfuncties, cursussen en trainingen aanbieden. Het gebruik van de kaart is voor alle partijen gratis. De kaart is te vinden op de website van Vakland Het Hogeland: vaklandhethogeland.nl/waar-kan-ik-leren.

Vakland het Hogeland vindt het belangrijk dat iedereen in Het Hogeland zich een leven lang kan blijven ontwikkelen. Daarom faciliteert Vakland gratis cursussen, workshops en trainingen. Nu komt daar de Vaklandkaart bij. De kaart biedt ondernemers de kans om zichtbaarder te worden voor werkzoekenden en in contact te komen met potentiële medewerkers. De kaart maakt het voor werkzoekenden makkelijker om te zien bij welke organisaties in Het Hogeland ze terechtkunnen om zich te ontwikkelen. Op de Vaklandkaart staat een breed aanbod van leer- en werkplekken bij grote bedrijven, mkb’ers en zzp’ers.

Door op het icoontje van een bedrijf te klikken komt een omschrijving van de organisatie tevoorschijn en wat zij aanbiedt. Dit kan bijvoorbeeld een praktijkleerplek zijn, een opleiding of een snuffelstage. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met iemand binnen de organisatie om af te stemmen wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Ook wordt zichtbaar welke bedrijven openstaan voor een kop koffie en een netwerkgesprek, zodat belangstellenden meer te weten kunnen komen over de organisatie of over de branche waarin het bedrijf actief is.

Bedrijven en organisaties die graag op de Vaklandkaart willen staan kunnen zich hiervoor aanmelden via: www.vaklandhethogeland.nl/waar-kan-ik-leren. Voor zowel bedrijven, organisaties en werkzoekenden is het gebruik van de Vaklandkaart gratis.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !