Entertainer Jan Veldman treedt op in kerk van Vierhuizen

VIERHUIZEN – Jan Veldman verzorgt zondag 4 juni een optreden in de kerk van Vierhuizen. De kerk heeft hem weten te strikken voor een liedjesprogramma waarin hij zijn talent en humor zal tonen.

Aanvankelijk was Veldman geschoold onderwijzer, maar hij koos ervoor naar kunstacademie Minerva te gaan, waar iemand een cabaret begon, waar hij aan meedeed. Hij leerde zichzelf gitaar spelen en bestudeerde Drs.P voor het schrijven van teksten. Mensen bleken hem heel erg grappig te vinden en hij schreef klassiekers als ‘Doen ien Oskerd’ en ‘Traainconducteur’.

De liedjesschrijver, toneelschrijver, scenarioschrijver, toneeldocent, entertainer en acteur maakte deel uit van het roemruchte Trio Kloosterboer en De Bende van Baflo Bill en schreef mee aan de Groningse televisieserie Boven Wotter.

Veldman schreef toneelteksten voor uiteenlopende gezelschappen als Tryater, Orkater, Ro-theater, Theater te Water, Waark en NNT. Hij schreef ook voor de VPRO en VARA en maakte de muzikale voorstelling Iemandsland.

In 2018 ontving Veldman de K. ter Laanprijs 2017. De prijs voor mensen en instellingen die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van de Groninger taal en cultuur is vernoemd naar K. ter Laan, politicus en taalactivist, die onder meer een woordenboek voor het Gronings opstelde.

Het optreden begint om 14.30 uur. Kaarten reserveren kan via: vierhuizenkerk@gmail.com.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !