Stichting Jeugdwerk Den Andel houdt feest voor opening pannakooi

DEN ANDEL – Op 10 juni wordt de pannakooi in Den Andel officieel geopend door voormalig Olympisch roeister en dorpsgenote Jissy Clevering-de Wolf, samen met Ria Zuidersma, de initiatiefneemster. Het feest gaat vergezeld met een feestelijk programma.

Ria Zuidersma, zij is een van de drijvende krachten achter het project legt de noodzaak ervan uit. “Toen een aantal jaren geleden de lagere school werd opgeheven ging een deel van de kinderen in ons dorp naar school in Pieterburen en een ander deel naar Rasquert. Wat me stak is dat deze kinderen in het dorp weinig contact met elkaar hadden. Met de pannakooi bij de speeltuin en de jeugdsoos Het Berehoes bij elkaar zou de binding van de kinderen in ons dorp moeten verbeteren.”

De kooi is er al langer maar door allerlei omstandigheden is de officiële opening uitgebleven. De Stichting Jeugdwerk Den Andel nodigt met name gezinnen met jonge kinderen en grootouders met kleinkinderen uit om deel te nemen aan de feestelijke middag die om 14.00 uur begint. Het is een geweldige kans voor kinderen uit ons dorp, die naar verschillende basisscholen gaan, om elkaar te ontmoeten en met elkaar kennis te maken, zo zegt de stichting.  Er wordt gratis eten en drinken verzorgd voor de kinderen. Ook grootouders zijn van harte welkom om elkaar beter te leren kennen. Naast allerlei sportieve activiteiten wordt er op 10 juni een speciale live-uitzending van Radio DHDA opgenomen, met een ‘mystery optreden’ van een bekende muzikant.

De pannakooi, bij de speeltuin aan de Sagitariusstraat, heeft zo’n dertig duizend euro gekost. Het project kwam tot stand met subsidies van o.a. de gemeente Het Hogeland, de provincie Groningen, particuliere gisten en nog enkele andere fondsen./BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.