Zoutkamper vissers hebben met Miriam hun nieuwe Garnalenkoningin

ZOUTKAMP – Traditiegetrouw was het weer vier dagen lang rond Pinksteren één groot feest in Zoutkamp. De gehele Zoutkamper vloot in de haven versierd met vlaggen, een kermis op en rond het dorpsplein en het hele dorp in feeststemming. Hoogtepunt van de Pinksterfeesten is zoals altijd Vlaggetjesdag (2e Pinksterdag), als de nieuwe Garnalenkoningin bekend wordt gemaakt.

Gedurende dit lange weekend was er genoeg te beleven in het voormalig vissersdorp aan de Lauwerszee. Het programma was weer veelzijdig opgezet met o.a. de tradtionele voetbalwedstrijd tussen Zeester en oud-Zeester, een kermis, optredens van bandjes en zangkoren, een ambachtenmarkt aan de Reitdiepskade, met modelboten en visserij-gerelateerde kraampjes.

Maandagmorgen werd dan de naam van het Koninginneschip bekendgemaakt: de ZK 17. Dit schip viel dit jaar de eer te beurt om de Garnalenkoningin vanaf het Lauwersmeer op te pikken en haar vervolgens naar Zoutkamp te varen, waar Miriam Horn als nieuwe Garnalenkoningin werd gepresenteerd. Na haar speech en de prijsuitreiking van de vissersschepen werd er nog tot in de late uurtjes gefeest./AT

 

 

 

 

 

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.