Oud gronddepot in Groningen wordt klimaatbestendig bos

GRONINGEN – De provincie Groningen gaat een klimaatbos aanleggen aan de rand van de stad Groningen. Het bos van circa 5 hectare komt op het oude gronddepot van de provincie.

Bij ontwerp wordt rekening gehouden met het oorspronkelijke landschap: de Hunzeloop. Samen met de gemeente Groningen, het Groninger Landschap en de omgeving wordt hiervoor een plan uitgewerkt. Ook krijgt het nieuwe bos bij Roodehaan, ten zuidoosten van de stad, wandelpaden en worden de oevers van het Winschoterdiep natuurvriendelijk gemaakt. De bedoeling is om begin 2024 de eerste bomen te planten.

Gedeputeerde Johan Hamster: “Met het klimaatbos bij Roodehaan wordt Groningen weer een stukje groener en klimaatbestendiger. Naast het vasthouden van CO2 en het versterken van de biodiversiteit wordt het ook een fijne plek om te ontspannen. Waar hopelijk vele generaties Groningers na ons van kunnen genieten.”

In het klimaatbos komen bomen en struiken die veel CO2 vasthouden, passen bij de bodem en van oorsprong in Groningen voorkomen. Deze sterke bomen helpen om verdere opwarming van de aarde tegen te gaan. Een ander doel van het klimaatbos is om klimaatverandering en het ontstaan van het landschap onder de aandacht te brengen bij Groningers./BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !