Vegetarische Lasagne met diverse kazen

Ingredieënten voor 4-6 personen.

– 1 courgette
– 1 aubergine
– 2 grote vleestomaten
– 400 gr passata (500 kan ook)
– 8 verse lasagnebladen
– 400 gr hüttenkäse, andere cottage cheese of ricotta
– 100 gr geraspte kaas
– 1 bol buffelmozzarella
– gedroogde oregano
– peper & zout

Bereiding:

Zet een ovenschaal klaar die groot genoeg is om 4 vellen lasagne naast elkaar in te leggen. Vet deze licht in met olijfolie en verwarm de oven voor op 185 graden.

Snijd de courgette en aubergine in de lengte in plakken. Snijd de tomaten ook in plakjes.

Pak de ovenschaal en schenk 1/3 van deg passata op de bodem, strijk dit gelijkmatig uit met een lepel. Hierop leg je 4 lasagnebladen naast elkaar. Hierop schep je de helft van de cottage cheese, strijk die uit over de bladen. Leg de plakken aubergine erop en bestrooi met peper en zout. Hierop komt de helft van de tomaten en daar gaat weer 1/3 van de passata over. Ga verder met je lasagne bouwen; 4 lasagnebladen, andere helft van de cottage cheese, helft van de geraspte kaas, de plakken courgette, peper, zout, oregano (naar smaak), de laatste 1/3 passata en plakken tomaat. Eindig met de overgebleven geraspte kaas en de mozzarella (die je eerst even in stukken scheurt). Strooi hier nog wat oregano over en schuif daarna de schaal in de oven. Na circa 25 minuten is je lasagne gaar en is de bovenkant mooi bruin.

Tip: Lekker met een simpele tomatensalade.

Eet smakelijk en tot volgende week.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.