Weest allen solidair met Vierhuizen en Baflo!

Vrienden, kameraden, broeders en zusters, kennisjes en kennissen ook, even opletten. Wij, van gematigd tot radikaal, moeten nu even als Hogelandsters solidair zijn met Vierhuizen en Baflo!

Wat wil de kwestie? De Vereniging Groninger Dorpen bestaat 50 jaar en heeft een prijsvraag uitgeschreven. Dorpen kunnen een filmpje van 2 minuten maken en dan kunnen ze daarvoor duizend euro als prijs opstrijken. Die VGD, laat maar zitten, maar die 1000 ballen moeten we met zijn alleen voor, met en door elkaar verbonden binnenhalen.

Stem op Vierhuizen, het dorp met naar schatting 10 procent inwoners die schitterende boeken schrijven. Dat dorp maakte een gééstig filmpje, origineel, doordacht en bekwaam gemaakt. Stem op Baflo, het dorp dat zich zelf kandidaat stelt als allermooiste dorp van Nederland, dat is pas een dorp met lef. Met een van de grootste culturele festivals van ons allerbeminde Hogeland, dat popfestival is ook het lawaaiendste van ons geliefde hoge land van rust en stilte en wat een dorpse lust en leven hebben ze in Bavvelt ook nog.

Die andere kandidaten, dat is ja niks, ja.

Slaapdorp Oostwold (Westerkwartier, nog nooit van gehoord),  Termunten en Termunterzijl, een keer gezien en hoeft niet meer, over Nieuw Scheemda ’t Waar, Losdorp, Visvliet en Zuidwending kan ik wel onaagename dingen zeggen maar ik hou niet zo van nodeloos kwetsen, dus daar laat ik het maar bij.

Mijn punt. Ga stemmen. Mijn en uw stem hebben gewicht en Baflo en Vierhuizen komen met 1000 euro in de lift. Te vaak, te veel, gaan dergelijke prijzen aan de neus van ons allen Hogelandsters voorbij. Bovendien, als ze winnen krijgen ze ook nog eens Tjeerd van Dekken, gedeputeerde van de Provincie Groningen op bezoek, dat is altijd happen en sappen voor niks.

Moet je op Vierhuizen of Baflo stemmen? Maakt niks uit, gooi een muntje, desnoods.

Op die VGD – die lui heten nou weer Groninger Dorpen, komt ik later nog weleens terug.

Het is een kleine moeite, maar geeft zoveel plezier. Doe het nu! Breng je stem uit via de website van Groninger Dorpen.

Tijl Uilenspieghel

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.