FYSIO2FIT in Winsum had een geslaagd feestje voor de uitbreiding

WINSUM – Het was gezellig druk op het feestje ter gelegenheid van de opening van de uitbreiding van FYSIO2FIT op Het Aanleg in Winsum. Wat begon als een kleine praktijk voor fysiotherapie groeide uit tot een fitnesscentrum met een zeer breed aanbod aan activiteiten.

Bij de ingang staat een medewerker, uitgedost als ontdekkingsreiziger, kaki-kleurige broek en hemd,en tropenhelm, die als gids de bezoekers wegwijs maakt. In de grote zaal wordt het aanbod gepresenteerd: zoals massage, floating, lifestyle-advies. In de fitnessruimte probeert een gast een van de apparaten uit. Een moeder ziet toe hoe haar kindje met een bal rolt. De man achter de barbecue op het binnenplein heeft het druk om aan de vraag naar hamburgers en worsten te kunnen voldoen. Ja, in een fitnescentrum mag je gerust een hamburger eten, als het een feestje is.

Neil Judkins legt het in de drukte kort uit: “Ik begon zo’n zes jaar geleden met een kleine praktijk voor fysiotherapie. Dat ging goed en daar kwam een fitnesscentrum bij en vervolgens moesten we uitbreiden. Het resultaat is nu een praktijk voor fysiotherapie met vier behandelkamers en twee grote fitnesszalen. Het loopt goed, volgende maand plaatsen we acht fitnessapparaten erbij om aan de vraag te kunnen voldoen.”

Bij FYSIO2FIT werken zes mensen in volledige dienst en 19 parttimers. De faciliteiten beslaan een breed terrein, van E-Gym, de traditionele fitness tot modernere takken van sporten, bewegen en gezondheid zoals Health Check en Body Support. Neil is eigenaar van de fysiotherapiepraktijk; met de partners Rick Schaaphok en Ramon Kauw is hij eigenaar van het fitnesscentrum.

Terwijl Neil in de toespraak – even een plechtig momentje – de toestanden rond de uitbreiding ophaalt, zo iets gaat nooit gladjes, amuseren de jongste bezoekers zich in het opblaasbare grote luchtkasteel. Een oud-ondernemer uit Winsum voegt me toe: “Dat moeten we hebben, ondernemers met durf.” Dat is een mooi compliment voor de drie ondernemers die actief zijn in de toch harde vechtmarkt van fitness en gezondheid./BM

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !