‘Sweeter than roses’: 17e eeuwse Engelse muziek in Kloosterburen

KLOOSTERBUREN – Op zondag 11 juni geven de bekende klavecinist Johan Brouwer en rising star alt/mezzosopraan Eske Tibben een concert met 17e eeuwse Engelse muziek bij Podium Nicolaaskerk in Kloosterburen. 

Klavecinist Johan Brouwer en alt/mezzosopraan Eske Tibben brachten vorig jaar nog werk van 17e eeuwse Engelse componisten succesvol op de planken in onder meer Frankrijk en Amsterdam. Nu treden zij met dit gevarieerde programma op in Kloosterburen, onder meer met werken van John Dowland en Henry Purcell.

John Dowland

John Dowlands bekendste werk is het lied ‘Flow my tears’. Zijn muziek had een belangrijke invloed op de ontwikkeling van het kunstzinnige lied. Henry Purcell schreef onder meer het prachtige lied ‘Sweeter than roses’. Ook wordt er werk gespeeld van Melchior Schildt en enkele anonieme componisten.

Veel gevraagd

Alt/mezzosopraan Eske Tibben studeerde klassieke zang aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Ze is een veel gevraagd soliste, o.a. bij oratoriums van J.S. Bach. Ook zong ze bij de Nederlandse Reisopera. Naast de muziek interesseert Eske zich in biologisch-dynamische landbouw.

Johan Brouwer studeerde orgel en muziektheorie aan het conservatorium in Groningen en klavecimbel in Amsterdam. Hij gaf concerten in Nederland en andere Europese landen. Jarenlang leidde hij het Groninger Barokorkest Collegium Musicum en het Winschoter Kamerkoor. Johan Brouwer maakte diverse cd’s.

Podium Nicolaaskerk, St. Jansstraat 8 in Kloosterburen. Aanvang 15.00 uur; entree € 15,00. Voor informatie en kaarten: www.nicolaaskerk.NU.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !