Paul Steenman stapt uit gemeenteraad, Saskia Visser beoogd opvolger

HET HOGELAND – Paul Steenman heeft zijn raadszetel voor GroenLinks opgegeven. Steenman zegt desgevraagd dat hij om “persoonlijke redenen en meer niet” zijn zetel voor GroenLinks beschikbaar heeft gesteld. Hij zat eerder voor GL in de raad van de gemeente De Marne en in de eerste raad van Het Hogeland. Zoals de kaarten nu liggen zal Saskia Visser uit Winsum hem opvolgen.

De huidige fractievoorzitter Anne Marie Smits, over dezelfde tijd als raadslid actief, zegt over Steenman: “Paul is direct, bepaald niet een omfloerst pratende politicus. Hij is als mens loyaal, wat een belangrijke eigenschap is. Wat ik heel erg waardeer is dat hij heel goed out-of-the box kan denken. Het is jammer dat hij er mee stopt.

Burgemeester Henk Jan Bolding zal de procedure beginnen voor de opvolger van Steenman. De kandidaten op de lijst van GL, Niek Peters en Barbara van den Burg, aldus Smits, laten weten niet beschikbaar te zijn. Zoals het nu er uit ziet komt Saskia Visser uit Winsum op de zetel van Steenhuis. Visser stond op de kieslijst op nummer 6. En was eerder fractie-assistent voor GL in de eerste Hogelandster gemeenteraad. Zij is neerlandicus van opleiding en werkt aan de Groninger universiteit. Dit behoudens dat de procedure die de burgemeester moet afronden en die voor de raadsvergadering van 5 juli zijn beslag moet krijgen.

Berto Merx

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !