Voorjaarserwtensoep

Ingredieënten voor 4 personen.

1.2 l heet water

2½ groentebouillonblokjes

400 gr gesneden snijbonen

75gr  parelcouscous

10 gr verse dille

7.5 gr verse munt

100 gr witte kaas

450 gr diepvries tuinerwten.

Bereiding:

Breng het water met de bouillonblokjes aan de kook. Voeg de snijbonen toe en kook 7 min. Kook ondertussen de parelcouscous 5 min. en giet af. Snijd de dille grof, zodat je mooie pluimpjes krijgt. Snijd de blaadjes van de munt in reepjes, laat de kleinste blaadjes heel. Verkruimel de witte kaas.

Voeg de tuinerwten en parelcouscous toe aan de soep en kook nog 3 min. op hoog vuur. Voeg de dille toe en verwarm nog 1 min. op laag vuur mee. Verdeel de soep over kommen. Bestrooi met de kaas, munt en wat versgemalen zwarte peper. Serveer direct.

Eet smakelijk en tot volgende week.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !