Koos Scholma dorpswandeling in Winsum

WINSUM – Zaterdag 17 juni (14-16 uur) wordt er een dorpswandeling rond Koos Scholma gehouden in het centrum van Winsum. Scholma (1912-2007) was de zoon van een rijtuigbouwer en meubelmaker uit Winsum die uiteindelijk architect werd in Groningen, maar vanaf zijn vroege jeugd veel gebouwen en landschappen tekende – vooral in en om Winsum. Veel gebouwen verdwenen in de loop der tijd, of veranderden behoorlijk.

Vorig jaar verscheen een boek over Scholma’s leven en werk bij uitgeverij SBNG, waarin al deze tekeningen zijn opgenomen en van context voorzien.

Samen met Scholma’s zoon Luit en zijn neef Roelf van der Tuuk gaan we op zaterdag 17 juni wandelen langs de plekken die Scholma een halve tot een hele eeuw geleden vastlegde: van de ‘Stoepkersgang’ tot de kerken en wagenmakers van Obergum en Winsum, van de wagenmakerij van zijn ouders tot verdwenen boerderijen in het centrum . De tocht duurt zo’n twee uur, en voert vooral door het centrum van Winsum, aan de hand van de tekeningen van en verhalen over Koos Scholma.

Aanmelden kan via dorpsgidswinsum.nl

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.