Kick Mulder (GB): “Wat zijn de gevolgen van het faillissement van Rodin?”

HET HOGELAND – Het faillissement van Rodin bereikte de gemeenteraad. Kick Mulder van GemeenteBelangen vroeg B. en W naar de gevolgen ervan voor de inwoners van de Het Hogeland.

“Ik ben er jaren bij betrokken geweest en het eindigt met een faillissement,” verzuchtte wethouder Eltjo Dijkhuis. Rodin had de opdracht gekregen snel internet aan te leggen in de buitengebieden van de plaatsen die van de aardbevingen te lijden hebben. Met subsidies via het provinciebestuur moest dit bedrijf de inwoners en bedrijven die door de commerciële internetbedrijven links worden gelaten, aansluiten op de snelle digitale kabel. Het bedrijf kwam in de problemen en werd failliet verklaard.

Wethouder Dijkhuis legde uit dat deze kwestie vooral een zaak is van het provinciebestuur die de subsidiegever is. “We hebben contact met de provincie maar zijn er zelf geen partij in. We moeten afwachten tot de curator een overnamekandidaat vindt voor het reeds bestaande netwerk. In onze gemeente is de aanleg daarvan afgerond. Hetzelfde geldt voor ViberQ, de dochteronderneming die in de dorpen internet aanlegt. We moeten afwachten hoe het faillissement wordt afgewikkeld. Het zijn commerciële bedrijven waar we als lokale overheid geen directe zeggenschap over hebben.

Berto Merx

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.