Uitslagen beslissingswedstrijden: Corenos en ZEC vieren feest

HET HOGELAND – Afgelopen zaterdag kwamen nog twee Hogelandster voetbalclubs in actie. Vierdeklasser Corenos speelde in Nieuwe Pekela voor lijfsbehoud tegen vijfdeklasser NWVV uit Nieuw Weerdinge. ZEC moest het in Finsterwolde opnemen tegen SETA (Musselkanaal), dat ook uitkomt in de 5e klasse, met als inzet promotie naar de vierde klasse. Zowel Corenos als ZEC wist te winnen, zodat het zaterdagavond feest was in de voetbalkantines in Roodeschool en Zandeweer.      

Uitslagen en doelpuntmakers:

Terrein VV Pekelder Boys:

Corenos – NWVV  4-0   Doelpunten Corenos: Arjen Tamsma (2) Lars Baar en e.d.

De Roodeschoolsters kenden weinig problemen met de ploeg uit Drenthe. In Nieuwe Pekela had Corenos de Nieuw-Weerdingers volledig in bedwang en stond er na 90 minuten 4-0 op het scorebord. Trainer Marco Pesiwarissa sprak na afloop van een gemakkelijke overwinning.

Corenos handhaaft zich en speelt ook volgend seizoen in de 4e klasse

Terrein BNC:

SETA – ZEC  4-5 n.v.   Doelpunten ZEC: Elvis Hedzic (2), Melvin Sikkema (2) en Kjell Posthumus

SETA kwam met 3-0 voor en zo leek ZEC gedoemd om ook volgend seizoen in de 5e klasse te spelen. Maar niets was minder waar. De spelers van interim-trainer Jur Smit kwamen na de rust sterk uit de kleedkamer en bogen de achterstand om in een 4-3 voorsprong. SETA wist er in de slotfase alsnog een gelijkspel uit te slepen, waarna er moest worden verlengd. In die verlenging wist alleen Melvin Sikkema nog te scoren, was hij na het laatste fluitsignaal de matchwinner en kon het feest bij de groen-witten losgaan. Een blije Jur Smit, die weer een promotie op z’n cv kan bijschrijven, was na afloop kort van stof: “Een terechte overwinning.”

ZEC promoveert naar de 4e klasse

Ard Torrenga

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !