Puntenkoers maakt Omloop van Bedum aantrekkelijker voor het publiek

BEDUM – Naar verwachting vliegen 46 eliterenners en 39 dames dinsdagavond door het centrum van Bedum voor de traditionele Omloop van Bedum. De koersen worden gereden in de ambiance van de Bedumer Zomermarkt.

Voorafgaand aan de koersen wordt vanaf 15.00 uur de Dikke Banden Race gehouden waar jeugdigen tussen 5 en 12 jaar op eigen fiets zich met elkaar kunnen meten. Het is een sympathieke manier om de jeugd van de wielersport te laten proeven.

Het echte werk begint om 17.15 uur met een puntenkoers over 40 kilometer voor de elite. Daarna rijden dezelfde elite renners om 18.30 uur een criterium van 40 kilometer. De renners worden weggeschoten door een vertegenwoordiger van Termen Bad Nieuweschand, een van de grote sponsors van de wielerronde.

Om 19.45 uur klinkt het startschot voor de dames door een vertegenwoordiger van de toeristische onderneming Marenland Recreatie uit Winsum, ook een grote sponsor. Zij rijden een criterium over 50 kilometer.

De renners uit onze regio. Bij de elite is Peter Merx, de Kolibri van Warfhuizen, niet van de partij. Hij zit in de Ronde van Kameroen en zal dinsdagmorgen pas in Nederland arriveren. Van de overige renners van het Kuil Groenoord NWVG Cycling Team is Wessel Lange uit Feerwerd geblesseerd en Jaap Voogel nog steeds herstellend van een ernstig ongeluk. Van dit team staan o.a. ook de nog jonge renners Sjoerd Hollander uit Garrelsweer, Redmar Dijkman (Grootegast) en Lars Punter (Eelde) op de startlijst. Het NWVG-team dat traditioneel gebrand is op de bloemen en de zoen van de rondemiss van de eindoverwinning in de Groningse criteria, heeft met  Adne Koster uit Roden een favoriet voor de overwinning in de gelederen. Van de rest van het elite-peloton mag men uitkijken naar routinier Rick Ottema die zeker tot de favorieten behoort. Dat zelfde geldt voor Mark Prinsen uit Heerenveen die de ronde eerder won.

De startlijst voor de dames vraagt aandacht voor Minou Hegge uit Kloosterburen die nog niet zolang wedstrijden fietst. Zeker mag men Nina Oolders, een jong talent uit Scheemda, niet over het hoofd zien. En dat geldt ook voor routiniers als Paulien Koster en Wendy Oosterwoud.

De uitslag hoe dan ook, bij wielrennen kun je de haas pas braden als je hem gevild hebt.

Berto Merx

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !