Opsteker van vijf duizend euro voor Zwembad de Dinge

UITHUIZEN – “Een mooie bijdrage aan het zandstrand dat we willen aanleggen,” zegt Harald Bouman, voorzitter van de stichting die het zwembad De Dinge in Uithuizen beheert. Het is een opsteker voor de plannen om het zwembad bij de tijd te brengen. Cas König, directeur van Groningen Seaports, had een aardig cadeau voor het bestuur van Zwembad De Dinge in Uithuizen: een cheque van  vijfduizend euro. Harald Bouman en Yvonne Lanting namen zaterdag tijdens de open dag van de haven het cadeau in ontvangst.

De cheque hangt nu als een bokaal boven de kassa van het zwembad. Ook als opwarmer voor het feest dat De Dinge aanstaande woensdag viert ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan

Harald Bouman is voorzitter Zwembaden Eemsmond, ook De Breede valt daar onder, Yvonne Lanting, heeft vroeger zelf in de Eemshaven gewerkt en is momenteel actief in Zwembad de Dinge bij de kassa en receptie. Het bestuur van het zwembad in Uithuizen, gelegen in de figuurlijke schaduw van de Eemshaven, werkt op dit moment aan vernieuwing van het bad. Het sponsorbedrag van Groningen Seaports kan daar uitstekend voor gebruikt worden. Bouman: “Voor de toekomst kom je er niet met het exploiteren van twee betonnen bakken met chloorwater erin. We hebben plannen om het zwembad aantrekkelijker te maken ook als een laagdrempelige recreatieve voorziening. Wij hebben onder andere het plan opgevat om samen met vrijwilligers en de zwemclub aan de westzijde bij het badje een zandstrand aan te leggen. Het wordt er dan wat hipper van, met een beache-ige uitstraling. Daarvoor kunnen we deze mooie bijdrage heel goed gebruiken. Deze cheque is een vliegwiel om ons bij andere sponsors en subsidiegevers te kunnen presenteren,” aldus Bouman.
Het zwembad in Uithuizen bestaat dit jaar net als de Eemshaven vijftig jaar. Beide jubilea komen op de open dag Eemshaven dan ook mooi samen. Cas Köning: “Groningen Seaports vindt maatschappelijke betrokkenheid ontzettend belangrijk. Uithuizen ligt op korte afstand van de Eemshaven en het is daarom mooi om ook op deze manier een bijdrage te kunnen leveren voor het vergroten van de leefbaarheid in de regio.”

Berto Merx

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !