Lars Hendrikman nieuwe directeur Universiteitsmuseum Groningen

GRONINGEN – Lars Hendrikman is de nieuwe directeur van het Universiteitsmuseum van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Per 1 juli 2023 begint hij in zijn nieuwe functie. Hij volgt interim-directeur Franck Smit op, die met pensioen gaat. Voorheen was Hendrikman gedurende 15 jaar conservator oude kunst bij het Bonnefantenmuseum in Maastricht. 

Hendrikman studeerde en doceerde tot 2005 kunstgeschiedenis aan de RUG. Als conservator zocht hij steeds de samenwerking met andere musea, zoals de strategische alliantie ‘Rijksmuseum Maastricht’ en partners in België en Duitsland. Hij kijkt uit naar zijn werk als museumdirecteur: “Het Universiteitsmuseum is prachtig. Ik kom graag terug naar Groningen en zie voor mij een belangrijke rol op het snijvlak van de academische wereld en het museale veld. Die rol kan ik denk ik goed vervullen.”

Berto Merx

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !