Derde editie winSUMMERfest groter, mooier en beter

WINSUM – De derde editie van winSUMMERfest wordt groter, gekker en met nog meer bands en vrienden. Dit laat een trotse Jan Anco Zuidhof, organisator van het gratis toegankelijke festival, op social media weten. Op 8 juli a.s. zullen maar liefst 20 bands, een verdubbeling t.o.v. vorig jaar, spelen in de horeca in het centrum van het allermooiste dorp van Nederland.

Zuidhof, die over het algemeen zeer nonchalant overkomt en dan ook niet gauw van streek raakt, moet nu toch wel een beetje gezonde ‘wedstrijdspanning’ voelen. “Ja, het wordt druk. Ook wat de organisatie betreft, want je wilt natuurlijk wel dat alles soepeltjes verloopt. We hebben dit jaar 5 podia. De Gouden Karper, The Jolly Cat en Café J&A deden de voorgaande jaren ook al mee. Jeugdsoos De Pluu is er niet meer, maar zalencentrum De Hoogte en Pub 69 komen er nu bij”.

Het festival dat zonder subsidies werkt is een festival van alternatieve muziek, in verschillende genres, dat ongetwijfeld weer vele liefhebbers van ongepolijste muziek naar Winsum zal trekken.

De organisator kan niet wachten om de line-up te verklappen. “De bands die zullen optreden zijn………..laat ik toch mijn papiertje er maar even bij pakken. Je vergeet er gauw eentje. Nou, daar komen ze: The Avonden, Caw Caw, Eigen Risico, Frontsector, Geo, Rattenburcht, The Homesick, Hister, Karoushi, The Klittens, Kwartet Niek Hilkmann, Club Bavarois, RalfenatorX, Nouveau Vélo, Paracetamol, Real Farmer, Stresssysteem, Onhou, Silver Ferns en Swerve”,ratelt Jan Anco er aan stuk uit.

Vorig jaar kreeg winSUMMERfest lovende reacties en de prachtige resenties van Ruben Huizing op de site van VPRO’s 3voor12 en teksschrijver Igor Wijnker op z’n eigen site. En begin dit jaar was winSUMMERfest op Popgala Noord, naast de gewaardeerde festivals Grasnapolsky en Explore the North, genomineerd in de categorie Beste Festival.

Zuidhof tot slot: “We hopen iedereen te zien op zaterdag 8 juli bij de derde editie van winSUMMERfest. Wees erbij want dit jaar wordt het tofste gratis festival van Winsum nog beter en mooier!”

Ard Torrenga

Website: https://winsummerfest.nl

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.