Brand in wellnesscentrum Pieterburen

PIETERBUREN – Vrijdagochtend werden de inwoners van Pieterburen opgeschrikt door het geluid van brandweersirenes. Op het terrein Badhuis Waddenwellness was brand uitgebroken in een technische ruimte van het zwembad. Een hotelgast zag ’s ochtends rond half 7 rook en vuur en sloeg alarm. Er zijn geen gewonden gevallen. 

Omdat er dreiging ontstond dat de brand zou overslaan naar omliggende woningen schaalde de brandweer al snel op naar ‘Zeer grote brand’. Ook hing er in de omgeving een chloorlucht die goed te ruiken was. Daarom werd uit voorzorg besloten om middels een NL-alert de mensen te waarschuwen. Daarnaast kwam er rook vrij en werden buurtbewoners geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen.

Rond 08.00 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven.

Een brandweerwoordvoerder laat weten dat het zwembad veel rookschade heeft. Na de laatste nacontroles, de metingen in de hotelkamers en het ventileren is het pand overgedragen aan de eigenaar.

Ard Torrenga

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.