Programma Circus Vakland Uithuizen bekend

HET HOGELAND – Het programma voor de eerste standplaats van Circus Vakland is bekend. Uithuizen begint al op 20 juni met een door de bewoners georganiseerde dag voor Vluchtelingen. Het is dan immers de Dag van de Vluchteling.

In de grote tent wordt er die donderdagavond een Uithuizer dorpsavond georganiseerd, met veel muziek, een pubquiz, Popkoor Songbird en de Uithuizer Top 10 aller tijden! Spreekstalmeester is Dick Stoppels. Wie wint de Uithuizer Pubquiz en gaat met de fraaie prijzen naar huis? De toegang is gratis!

Vrijdag is de officiële opening van Circus Vakland door wethouder Mariette de Visser, met muziek, ‘droom’-vlaggetjes van de basisschoolkinderen en live interviews met de circusorganisatoren en de theatermakers van Karnivoale.

Zowel vrijdag als zaterdag voorstellingen van Karnivoale. Tussendoor allerlei demo’s, presentaties en workshops! Met bedrijven en verenigingen uit Uithuizen, als Expert Jansen, aannemersbedrijf Bertil Sietsema, Beukema Grondwerken Onderdedam, met een demo simultaanlassen, een escapecaravan en de presentatie van de Vaklandkaart vol cursussen, opleidingen, stage- en werkleer-plekken.

Verder zijn er wandelingen, workouts, clinics, rodeostierrijden en de Malletband Boreas Usquert.

Zondag is de familiedag. Circus Salto: doe-het-zelf-circus voor kinderen en hun (groot)ouders.  Oefen circusacts, leer jongleren, balanceren, draad- en ballopen. Maar ook een Creatiesessie: maak je dromen waar! Proatbus bevingen/versterkingen, muziekvereniging S.D.G. uit Uithuizermeeden zoekt nieuwe leden, een ijscokar en actie voor Speelgoedbank SAM. S’avonds DJ-cursus. Speciaal voor jongeren.

Frans Huissen

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !