Truckers zorgen voor filevorming en vertraging bij Ulrum

ULRUM – Zaterdagmorgen vormde zich een enorme file van afwisselend stilstaande en stapvoets rijdende trucks voor Ulrum. Met of zonder oplegger, wachtend tot ze het feestterein aan de Breweelsterweg konden opdraaien, waar weer de Truckshow Hogeland werd gehouden.

Haarweg, Buitensingel, Leensterweg, kruising Breweelsterweg en de provinciale weg dreigden op te stoppen, maar gelukkig had de verkeersleider de boel net in de klauwen. Op het feesterrein, een oerwoud van wagens, was het de gehele dag een leuk samenzijn van truckers, sommige met famile, en belangstellenden.

Voor vermaak en afleiding was ook gezorgd. Zo stonden ‘De Vrije Truckers’ er met modeltrucks, was er een demonstratie van de brandweer en konden kinderen zich uitleven op een springkussen. Uiteraard ontbrak de verkiezing “Mooiste Truck’ niet en kon men zich te goed doen aan heerlijk voedsel bij de diverse eetgelegenheden.

De “gezelligste truckers meeting van Noord-Nederland” werd afgesloten met een feestavond, waar Tuma FM, DJ Kevin Terpstra (Radio Continu) en de band Solidair voor de muziek zorgden. Op zondag was het voor velen eerst ‘netten drogen’, voordat aan de reis naar huis kon worden begonnen.

Ard Torrenga

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.