Karnivoale op het Hogeland

Aan de lijn hebben we de creatieve geest achter Karnivoale, Jan Veldman. Karnivoale verzorgt tijdens het Circus Vakland maar liefst 24 optredens. Reden te meer om te vragen wat  de relatie tussen Karnivoale en Vakland is.

Jan is stellig: “ We zijn gevraagd mee te denken over een circusachtige voorstelling. En dat is precies waar wij al mee bezig waren, een voorstelling over een circusfamilie. Een beetje aan lager wal geraakt, refererend aan de sfeer van circussen van vroeger. Dus we hadden een match”. Dus jullie hadden al een show klaarstaan? “Ja en nee”, zegt Jan. “Onze show van vorig jaar ging mis omdat bij de première een van onze sterspeelsters Alina Kiers van het podium viel. Dat was daar twee meter hoog. Nu staan we gelukkig op een podium van 40 centimeter”. “Maar los daarvan; we hebben oude nummers opnieuw opgepoetst en zijn in overleg met Vakland nieuwe nummers gaan toevoegen. Zo is er een mooi nieuw cabaretesk theaterprogramma ontstaan”.

Vakland Het Hogeland gaat over een leven lang leren en ontwikkelen, met de regio als schoollokaal, zo staat er op hun website te lezen. We vragen Jan hoe dat rijmt met het theaterstuk. “Kijk, de show gaat over een circusfamilie. Zij zijn niet meer de jongste en worstelen met de vraag; gaan we nog iets nieuws doen, iets gevaarlijks, mooie dingen maken of geloven we het wel en gaan we met pensioen”. Ik vraag hem: “Dus deze mensen vinden zichzelf opnieuw uit?”. “Ja, maar wel op een volstrekt humoristische wijze”.

Vakland is specifiek gericht op bewoners van het Hogeland. Karnivoale daarentegen heeft een publiek uit de wijde omtrek. “Kunnen mensen buiten het Hogeland ook komen kijken?”. Jan zegt volmondig ja. “Iedereen uit de omstreken kan naar het Circus Vakland. Kaarten voor Karnivoale zijn gratis maar moeten wel besteld worden. Bewoners van de acht dorpen waar wij optreden hebben voorrang. Zij komen aan hun kaarten via een QR code die op flyers staat die breed in de dorpen, via alle verenigingen, winkels enzovoort, zijn verspreid. Maar op de maandag voor onze speeldagen, wij spelen op vrijdag en zaterdag, kunnen ook mensen buiten die QR code om kaarten bestellen. Dat gaat dan via de website van Vakland”.

Frans Huissen

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.