Kleurenpracht: Het werk van Theo Leijdekkers

PIETERBUREN – Theo Leijdekkers (Borne, 1955) is een kunstenaar met veel passie. Met een vurige, sensuele intensiteit schildert hij taferelen waarin bloemen en planten bijna onmisbaar onderdelen vanuit zijn gaan maken. Hij groeit op in het Overijsselse Delden, studeert orthopedagogiek en andragologie in Groningen en komt in 1977 in Noord – Groningen terecht.

Naast het uitvoeren van verbouwactiviteiten is hij huisman. En hij volgt in de avonduren de studie aan de kunstacademie Minerva. Na zijn verhuizing naar Amsterdam verwerft hij een plek in het woonwerkpand Tetterode in Oud-West en ontwikkelt zich verder als veelzijdig kunstenaar. Vanwege de liefde keert hij in 2002 terug naar het Noorden waar hij samen met zijn vrouw Swanny Beukema woont en werkt in Pieterburen.

Met zijn werk streeft hij naar een barokke en levenslustige sfeer. In de schilderijen van bloemen, tuinen of stillevens wordt door middel van kleur en lichtval deze sfeer opgeroepen.
Bij de uitgever Profiel te Bedum verschijnt eind juni het boek “Kleurenpracht, hoe tuinen van verf verleiden” over het leven en het werk van Leijdekkers. Het boek is geschreven door Jannes de Vries en Doeke Sijens met een bijdrage van Petran Kockelkoren.

De presentatie hiervan vindt plaats op vrijdag 23 juni in de kerk te Garnwerd. Een dag daarna is de start van de expositie “Kleurenpracht” Bij de Doorrit en Bij Hammingh te Garnwerd en tegelijkertijd bij Kunsthandel en Lijstenmakerij Ongering te Groningen, beide zijn gratis toegankelijk voor het publiek en er is prachtig werk beschikbaar.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.