Optreden Gert Vlok Nel en Lieke Joosten naar “Bulthoes”

EENRUM – Het concert van Gert Vlok Nel en Lieke Joosen, dat op woensdag 28 juni oorspronkelijk zou plaatsvinden in Kunst & Vrijheid, ‘verhuist’ vanwege het grote aantal reserveringen naar Treffend Eenrum/Café Bulthuis, schuin tegenover, aan de Hoofdstraat 11.

Voor de mensen die hem niet kennen: Gert Vlok Nel (1963) is een Zuid-Afrikaanse dichter en singer/songwriter, die in 1998 zijn eerste cd heeft uitgebracht: Beautiful se woorde. Dit album, vol meeslepende melancholische, beeldende liederen in het modern Afrikaans-Engels, brengt hem nationaal en internationaal succes. Na een zeer geslaagd optreden in het destijds goed beluisterde VPRO-radioprogramma Music Hall in 1999, volgen vele optredens in Nederland.

Met de tv-documentaire ‘Beautiful in Beaufort-Wes’ van Walter Stokman in 2006 en de gelijktijdig in Nederland uitgebrachte herpersing van de cd uit 1998 (ditmaal onder de titel ‘Beaufort-Wes Se Beautiful Woorde’) bereikt Gert ook het grote publiek in Nederland. In 2012 verschijnt zijn tweede plaat, ‘Onherroeplik’. Dit album is een overduidelijke herbevestiging van het unieke stemgeluid en muzikaal en literair talent van Gert Vlok Nel.

Lieke Joosen (Noord-Brabant, 1984) is theatermaakster, zangeres en ukelele-speelster. Ze is vaste actrice bij Theatergroep de Wolven. Sinds 2017 treedt Lieke op met haar eigen Afrikaanstalig repertoire, waarmee ze onder meer acte de présence geeft bij ‘Tuin van digtersfees’ (Wellington, Zuid-Afrika) ter ere van de tachtigste verjaardag van Breyten Breytenbach.

Lieke leert Gert kennen bij het Festival voor Afrikaans 2018. Het klikt tussen beiden, met als gevolg dat ze anno 2023, na gezamenlijke optredens in Deventer en Amsterdam (Burgerweeshuis, Paradiso en Theater De Roode Bioscoop), met gitarist Sven Kunenborg een concert geven in Eenrum.

Reserveren verplicht, via info@kunstenvrijheid.nl

Entree €10,-

Woensdag 28 juni 2023, aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !