Geen tweede promotie voor Jur Smit

WINSUM – Het leek erop dat dit wel eens een heel bijzonder seizoen zou kunnen gaan worden voor voetbaltrainer Jur Smit: binnen 9 dagen twee keer promoveren. Het zal niet veel trainers – als er al eentje is – gelukt zijn. Hij was er dicht bij, maar ook Smit ondervond maar weer eens dat een promotiewedstrijd op zich staat. De vorm van de dag bepaalt, met de hele heisa dat er op zo’n dag bij komt. Nee, promoveren is niet eenvoudig, wat promotie daardoor ook juist zo bijzonder maakt. 

Vorige week zaterdag promoveerde Smit als interim-trainer met ZEC naar de 4e klasse door in Finsterwolde te winnen van SETA. Na een 3-1 achterstand bij rust werd het na verlening 5-4 voor de Zandeweersters. Zondag moest Nieuw-Roden, waar de Winsumer oefenmeester aan zijn tweede periode bezig is, in Hooghalen afrekenen met derdeklasser VV Dwingeloo in een p/d-wedstrijd. Ook nu vielen de doelpunten als rijpe appelen, met het verschil dat nu de tegenstander doeltreffender was (3-4). Na 1-4 bij rust werden de mouwen opgestroopt en twee keer gescoord, maar dit bleek niet genoeg. Hierdoor zal Nieuw-Roden ook volgend seizoen uitkomen in de vierde klasse van het zondagamateurvoetbal.

Ard Torrenga

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !