‘Dungeons & Dragons-avond’ in Bibliotheek Winsum

WINSUM – Op vrijdagavond 23 juni kunnen spellenfans hun hart ophalen in de bibliotheek. De hele avond staat dan namelijk in het teken van Dungeons and Dragons, een wereldberoemde ‘’role-playing game’’.

Het spel is al sinds de jaren ‘70 populair en kwam onlangs weer in de spotlights dankzij de Netflixserie ‘Stranger Things’. D&D is een verhalend spel waarbij je onder leiding van een spelleider, ook wel Dungeon Master geheten, samen met een groep medespelers op avontuur gaat en mysteries oplost en monsters verslaat.

Biblionet Groningen is bezig om analoog gamen een plek te geven in de bibliotheken en dan met name fantasy spellen zoals Dungeons and Dragons en het populaire ruilkaartenspel Magic: The Gathering. In bibliotheken als Appingedam en Hoogezand komen al regelmatig enthousiaste groepen Magic spelers bij elkaar. Dit voorjaar is Winsum aan de beurt.

Ben jij ook benieuwd naar hoe je dit spel speelt, hoe je een karakter maakt of ben je simpelweg op zoek naar een groep mensen waarmee je dit spel samen kunt spelen? Meld je dan aan en ga mee op avontuur! Of je nu compleet nieuw bent of al ervaren, iedereen is welkom.

De avond is gratis en duurt van 19.30 – 22.00 uur. Kijk voor meer info en aanmelden op de website: www.biblionetgroningen.nl/agenda/winsum. De activiteit is geschikt voor jongeren vanaf 14 jaar.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !