Poëtische luistermuziek op buitenpodium Andledon

DEN ANDEL – Aanstaande zondag (25 juni) kan worden genoten van twee verschillende acts op het cultuurerf Andledon. Lange mannen met haast en Marit Nygård brengen poëtische luistermuziek met een vleugje pop en kleinkunst. Bij goed weer vindt het optreden op het buitenpodium plaats.

Lange mannen met haast zijn gitarist Joost Meijer en percussionist Joek Parmentier. Hun verhalende Nederlandstalige luistermuziek is geïnspireerd door artiesten als Spinvis, Typhoon en Lucky Fonz III. Afgelopen maart brachten de Lange mannen met haast een EP uit, genaamd “Kleine Schilderijtjes”. Hun muziek wordt omschreven als speels en de teksten oprecht uit het dagelijks leven gegrepen.

Als voorprogramma van verschillende bands is het nu tijd om zelf de podium te pakken en zullen zij deze zomer ook te zien zijn op festivals als Hongerige Wolf en Noorderzon.

Marit Nygård maakt deel uit van het talentenontwikkelingstraject Hit the North 2023. Een platform voor de muzikale talenten van de toekomst uit Noord-Nederland. Een jaar lang volgen negen geselecteerde acts een divers programma met als doel: het ontwikkelen van een professionele carrière als muzikale act. Marit schrijft op wat er in haar hoofd omgaat, en de uitkomst zijn blije, boze, verdrietige of hoopvolle, maar vooral eerlijke liedjes. Zelf noemt de van oorsprong Drentse songwriter, en winnaar van Drentsch Peil XL, dit ”dagboekachtig”, en wie goed luistert krijgt een kijkje in het leven van een Groningse student die zich worstelt door het proces van volwassen worden, de liefde en een veranderende wereld.

De muzikale middag start zondag 25 juni om 15:00 (14:30 deur open) en duurt tot ongeveer 17.30. Bij slecht weer vindt het optreden binnen plaats. Het optreden is niet gratis.

Foto: Lange Mannen Met Haast

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !